Billiga Hotell i Barcelona

Hotell och boende behöver inte vara dyrt i Barcelona. Det går att hitta väldigt billiga hotell nära de centrala delarna av staden som ger dig snabb tillgång till shopping, restauranger, barer och nattliv.

De billigaste hotellrummen går att få tag på från ca 200-300 kronor per natt. Det finns ännu billigare hotellrum än så men då är standarden ganska låg och hotellets läge är inte det bästa. Under högsäsong bör man förvänta sig ett pris på 600-800 kronor per natt för de billigaste hotellen med bra läge och en standard på 3-4 stjärnor.

Hotel Oasis

Hotel Oasis BarcelonaDetta är ett enkelt och prisvärt hotell med väldigt bra läge som skippat många onödiga faciliteter på hotellet. Hotellet har 94 gästrum och alla är utrustade med LCD-TV, minibar och hårtork.

Hotellet ligger i anslutning till stadens centrum och du har bara ca 500m ner till stranden. Från hotellet har du inte långt till Katedralen i Barcelona och till Picassomuseet. Barcelona är dock en så stor stad att man lätt luras av avstånden om man tittar på en karta. Det är ofta längre än vad man tror.

Hotellet är ett prisvärt boende och väldigt bra känsla trots att det bara har två stjärnor.

Hostal Rembrandt

Hostal Rembrant BarcelonaDetta hotell eller vandrarhem är ett mycket billigt boende med bra läge i Barcelona. Det är kanske inte det främsta valet för en romantisk weekend, men är man ungdomar eller på genomresa och vill komma billigt undan så är detta ett bra val.

Hotellet erbjuder kostnadsfritt wi-fi på alla allmänna utrymmen och i hotellrummen. Det finns också hiss, reception, rumservice och värdeförvaringsskåp på hotellet, men där tar faciliteterna slut.